Affordable travel and world attractions: On cliffs above the ocean, just south of central Lima, Miraflores is a neighborhood of modern glass-and-steel commercial buildings mixed with some fine old colonial homes and lots of green space. Here is where you’ll find smart shops and restaurants serving the “New Peruvian” cuisine that’s drawing worldwide attention in culinary circles. Beautiful parks and green spaces stretch along the cliff tops overlooking the water, and it’s common to see hang gliders drifting from the cliffs, above surfers in the waves below. Expect slightly higher prices in this more affluent neighborhood. Museo Amano houses a private collection of Peruvian ceramics and textiles, arranged chronologically. Although Pre-Columbian cultures, including Chimu and Nazca, are well represented, Museo Amano is best known for its remarkable collection of textiles from the less-known Chancay culture of the northern coast. Tours must be booked in advance.

One of the most historic markets in Paris, Marche d’Aligre has survived revolutions, riots and waves of gentrification. But whatever tribulations come their way, the vendors continue to flog their second-hand garments, bric-a-brac and cheap food on this stretch near Bastille. Your experience of this bustling market will hinge on which part you head to; the top of the street is a good spot for cheap-ish seasonal produce, while if you make for the covered Beauvau market you’ll find the dearer fishmongers and butchers.

Beyond the obvious natural scenery, Greece has an incredible history and culture. A sailing holiday here could involve visits to ancient ruins and world-famous landmarks. The country is also known for its delicious food and excellent produce – something that makes docking at a port a whole lot more enjoyable. Greece covers a massive 6000 islands! For anyone planning an extensive sailing holiday – this offers an enormous number of places to visit and cruise between. Whatever kind of destination you may be after, there should be an island in Greece that will suit you. As Greece covers a fairly extensive area to cruise, here are two top parts of the country for a yacht holiday.

Stroll the historic Farmers Market: The Original Farmers Market opened at the corner of Third and Fairfax in 1934 and retains much of its original flavor — the freshest produce, made-to-order peanut butter, gourmet meats and cheeses, and hot donuts — while adding a few extra touches (gluten-free pizza, gumbo, authentic Mexican food). This is a great LA attraction for the whole family.

Along with Marrakesh, Fes is Morocco’s other big cultural destination. But unlike its sister Imperial City to the south, Fes hasn’t been trussed up for the tourists. Fes el Bali (old city) is an authentic muddle of a place, where it’s easy to get lost. The back alleys here, with their chipped plasterwork and gorgeous old doors, will have you stopping for photos on every corner, and visiting the stinking tanneries is one of Fes el Bali’s most popular things to do for those who can handle the smell.

For our dutch readers:

Als het grootste museum in Lima is het Museo de la Nacion de beste plek om de oude geschiedenis van Peru te verkennen en inzicht te krijgen in de Peruaanse cultuur. Het museum beslaat de hele archeologische geschiedenis van Peru, van de eerste bewoners tot het Inca-rijk. Exposities van keramiek en textiel, samen met schaalmodellen van archeologische vindplaatsen zoals Machu Picchu en de Nazca-lijnen, zijn in chronologische volgorde gerangschikt om de voortgang van de ene cultuur naar de volgende te tonen. Het meest indrukwekkend is de replica van het graf van Lord Sipan, de eerste van de Moche-mummies die is gevonden in Huaca Rajada in Sipan, Peru. De meeste displays zijn gelabeld en beschreven in het Spaans en het Engels.

In zijn 120-jarig bestaan ??heeft de Moulin Rouge showbizzsterren, muzikanten, acteurs en statige namen passeren de deuren. En afgezien van toeristen, is deze cabaretlocatie ook iconisch voor Parijzenaars, die meer gaan voor de clubscene in The Machine en rooftop Bar a Bulles die erin liggen. Op het podium staan ??60 can-can-dansers twee uur lang te feesten met een foutloze synchronisatie in de show ‘Feerie’. Kostuums zijn flamboyant, de benen schoppen hoger dan je voor mogelijk zou houden en de ‘rust’-acts zijn grappig. Het is het ultieme Franse avondje uit. Voeg gewoon champagne toe. Het Palais Garner is een auditorium met 2000 zitplaatsen en het toppunt van Parijse weelde – van de klassieke sculpturen aan de buitenkant tot de spiegels, marmeren en parketvloeren van de Grand Foyer. Er is ook de Grand Escalier, allemaal rode satijnen en fluwelen dozen, plus de bibliotheek, musea en privesalons van de keizer. (Zoals je zou verwachten, had hij geen zin om de vooringang te nemen met de rest van de hoi polloi, maar gaf hij de voorkeur aan een exclusieve ingang aan de achterkant van het gebouw waar zijn koets naar toe kon rollen.)

Kroatie is een favoriete Europese bestemming voor iedereen die op zoek is naar een zeilvakantie. Dit land bestaat uit vele perfecte eilanden, historische steden en een prachtige lokale cultuur. Kroatie zit vol met natuurlijke schoonheid en is een gemakkelijk toegankelijk land om rond te zeilen. Enkele van de beste cruisebestemmingen voor een vakantie in Kroatie zijn Dubrovnik, Split, Kornati, Zadar en Hvar. Er zijn ook kleinere eilanden, zoals Vis en Korcula, die ongelooflijke ervaringen bieden.

Volg een zelfgeleide tour door Walt Disney Concertzaal: Hoewel het podium en de concertzaal zelf meestal niet toegankelijk zijn voor zelfs betaalde rondleidingen (vanwege repetities), zijn de openbare binnenruimtes en de tuin nog steeds behoorlijk spectaculair om te verkennen. Venetie grachten: kronkelend door schilderachtige, kleine (en zeer dure) huizen, de grachten zijn voorzien van boogbruggen en een prachtig landschap. Het is een geweldige plek om op de fiets mee te cruisen. Begin tussen Washington Avenue en Venice Boulevard. Bezoek Hollywood Forever Cemetery: Als een van onze oudste toeristische attracties in Californie komen fans nog steeds samen op 23 augustus in dit Hollywood-monument om hulde te brengen aan Rudolph Valentino. Cecil B. DeMille en Douglas Fairbanks, Sr. rusten hier ook uit. Vang in de zomer buitenfilms tegen betaling en in november ook de Dag van de Doden. Ga 100 jaar terug in de tijd: het Victoriaanse tijdperk had zijn invloed op de lokale architectuur, zoals blijkt uit de huizen in het 1300-blok van Carroll Avenue in Angelino Heights. Bradbury Building: Het unieke interieur heeft een atrium van vijf verdiepingen, afgewerkt met geglazuurde bakstenen en smeedijzeren grillwerk (inclusief de kooilift die bekend zal zijn van de vele hier gefilmde films). Lezen meer details op dit reisportaal Flacco.

Devil’s Pool – Swim on the Edge of Victoria Falls: Splash in een rotspoel aan de rand van Victoria Falls! Deze spannende en unieke Vic Falls-activiteit is absoluut een van de beste. Je kunt een begeleide reis naar Devil’s Pool maken vanaf de Zambiaanse kant van Vic Falls (zie vertrek van Livingstone-tour). Dit is een van de beste plekken om Vic Vic te bewonderen. Bovendien is spetteren in het zwembad een opwindende en verkwikkende manier om het natuurwonder te bewonderen. De Devil’s Pool-activiteit wordt alleen gedaan tijdens het droge seizoen (van ongeveer september tot december) en / of wanneer het water laag genoeg is om te zwemmen. Je neemt een boot naar Livingstone Island (Zambia) boven Vic Falls en van daaruit loop je over rotsen en zwem je om bij Devil’s Pool te komen. Eenmaal bij het zwembad op de afgrond moet je erin springen van de rotsen erboven. De gidsen helpen je veilig te houden en kunnen je benen vasthouden terwijl je over de rotsachtige muur aan de rand ligt en naar de mistige kloof beneden tuurt. De daling van Devil’s Pool is meer dan 100 meter, dus deze activiteit is niet voor angsthazen!